Sałatka z arbuzem, szpinakiem, cukinią, fetą, granatem i kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna i orzeźwiająca sałatka pełna smaków i kolorów. Idealna na letnie upały.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pierś z kurczaka
    łyżka musztardy chrzanowej
    2 łyżki płynnego miodu
    sól morska
    pieprz kolorowy

    sałatka:
    młode listki szpinaku
    kawałek arbuza bez pestek
    młoda cukinia
    100 g fety
    granat

    olej z pestek winogron

    sól morska
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z arbuzem, szpinakiem, cukinią, fetą, granatem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka nacieramy solą, pieprzem, musztardą i miodem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy. Odstawiamy na 30 minut do zamarynowania. Mięso wraz z naczyniem wstawiamy do parowaru parujemy przez 45 minut.

    Gdy mięso się gotuje na parze przygotowujemy bazę sałatki. Do słoiczków wkładamy listki szpinaku, schłodzonego w lodówce i pokrojonego w kostkę arbuza. Następnie układamy warstwę z cienko pokrojonej cukinii. Na warstwie z cukinii układamy kostki fety.
    Jeszcze ciepłego kurczaka kroimy w kostkę. Układamy go na wierzchu. Posypujemy pestkami granatu i skrapiamy olejem. Możemy również lekko posypać solą i pieprzem. Sałatka jest gotowa do podania. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować