Mizeria z młodej cukinii i rzodkiewki

5 (1 ocen)

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Mizeria z cieniutko pokrojonej młodej cukinii i rzodkiewki to wspaniały dodatek do letniego obiadu.

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • młoda cukinia żółta
    młoda cukinia zielona
    pęczek rzodkiewek
    koperek
    200 g gęstego jogurtu naturalnego
    sok z cytryny
    sól morska ziołowa
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Mizeria z młodej cukinii i rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie i rzodkiewki cienko kroimy na mandolinie. Dodajemy posiekany koper. Skrapiamy sokiem z cytryny. Posypujemy solą i pieprzem. Mieszamy z jogurtem. Podajemy schłodzoną jako dodatek do obiadu. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować