Kanapka sałatkowa z szynką, serkiem chrzanowym i warzywami

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sałatka podana w formie zawiniętej kanapki to idealna propozycja na letni posiłek. Taką kanapkę można zjeść zarówno na śniadanie, lunch, obiad lub kolację. W takiej formie można ją zabrać ze sobą do szkoły, pracy lub na piknik. Zawsze prezentuje się elegancko i apetycznie. Polecam.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 duże liście sałaty masłowej
    80 g szynki szwarcwaldzkiej
    50 g kremowego serka chrzanowego
    kilka plasterków ogórka
    rzodkiewka
    kilka pomidorków koktajlowych
    kawałek papryki
    kilka plasterków czerwonej cebuli
    natka pietruszki
    sól ziołowa
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kanapka sałatkowa z szynką, serkiem chrzanowym i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na foli spożywczej układamy sałatę. Następnie układamy plastry szynki, smarujemy serkiem. Układamy kawałki warzyw. Zwijamy. Ciasno owijamy folią. Dodatkowo możemy owinąć w papier śniadaniowy i przewiązać sznureczkiem. Kanapkę kroimy ostrym nożem na pół. Sałatka jest gotowa do jedzenia.
    Sałatkę w takiej formie można spakować do śniadaniówki i zabrać ze sobą do szkoły, pracy lub piknik. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować