Kanapka sałatkowa z szynką, serem, ogórkiem i jalapeño

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sałatka w formie kanapki to idealny posiłek podczas letnich upałów, gdy nie mamy ochoty na prażenie się w kuchni. Taka sałatka pysznie smakuje i zaspokoi mniejszy jak i większy głód.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 duże liście sałaty masłowej
    80 g szynki szwarcwaldzkiej
    50 g startego cheddara
    kilka plasterków ogórka
    kilka plasterków marynowanego jalapeño
    łyżka majonezu
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kanapka sałatkowa z szynką, serem, ogórkiem i jalapeño - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na foli spożywczej układamy sałatę. Następnie układamy plastry szynki, smarujemy majonezem, posypujemy serem. Układamy plastry ogórka i jalapeño. Posypujemy natką pietruszki. Zwijamy. Ciasno owijamy folią. Dodatkowo możemy owinąć w papier śniadaniowy i przewiązać sznureczkiem. Kanapkę kroimy ostrym nożem na pół. Sałatka jest gotowa do jedzenia.
    Sałatkę w takiej formie można spakować do śniadaniówki i zabrać ze sobą do szkoły, pracy lub piknik. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jalapeno

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować