Kremowy chłodnik z awokado z wędzonym łososiem, kiwi, szpinakiem i jajkami przepiórczymi

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny, kremowy chłodnik z awokado podany z niebanalnymi dodatkami. Pięknie się prezentuje na talerzu, ale jeszcze lepiej smakuje.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g jogurtu naturalnego
    awokado
    garść szpinaku
    kilka gałązek koperku
    ząbek czosnku
    sól morska
    pieprz kolorowy
    sok z cytryny

    do podania:
    wędzony łosoś z Alaski
    kiwi
    jajka przepiórcze ugotowane na twardo
    listki szpinaku
    koperek
    czerwony pieprz
    drobno posiekane chili
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Chłodnik

Kremowy chłodnik z awokado z wędzonym łososiem, kiwi, szpinakiem i jajkami przepiórczymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do kielicha blendera wkładamy pokrojone awokado, listki szpinaku, ząbek czosnku i koperek. Skrapiamy sokiem z cytryny. Dokładamy jogurt. Miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Kremowy chłodnik wykładamy na głębokie talerze. Na wierzchu układamy kawałki łososia, plasterki jajek, półplasterki kiwi i listki szpinaku. Posypujemy koperkiem, czerwonym pieprzem i chili.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować