Kremowy chłodnik z bazylii i awokado

5 (2 ocen)

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny, kremowy chłodnik z bazylii i awokado podany z niebanalnymi dodatkami. Pięknie się prezentuje na talerzu, ale jeszcze lepiej smakuje.

  • 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g jogurtu naturalnego
    awokado
    garść listków bazylii
    ząbek czosnku
    sól morska
    pieprz kolorowy
    sok z cytryny

    do podania:
    mini kulki mozzarelli
    suszone płatki pomidorów z chili i bazylią
    pomidorki koktajlowe
    listki bazylii
    olej rzepakowy tłoczony na zimno
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Chłodnik

Kremowy chłodnik z bazylii i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do kielicha blendera wkładamy pokrojone awokado, listki bazylii i ząbek czosnku. Skrapiamy sokiem z cytryny. Dokładamy jogurt. Miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Kremowy chłodnik wykładamy na głębokie talerze. Na wierzchu układamy kulki mozzarelli obtoczone w płatkach suszonych pomidorów, pomidorkami koktajlowymi, listkami bazylii. Całość skrapiamy olejem rzepakowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować