Kanapka sałatkowa z tuńczykiem i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kolejna propozycja na sałatkę w formie kanapki. Ja je uwielbiam, bo są pyszne, kolorowe, zdrowe i można komponować każdego dnia nową kompozycję smakową.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 duże liście sałaty masłowej
    170 g tuńczyka w sosie własnym lub oleju
    łyżka majonezu
    2 rzodkiewki pokrojone w plasterki
    sól ziołowa
    pieprz kolorowy
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kanapka sałatkowa z tuńczykiem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na foli spożywczej układamy sałatę. Następnie układamy tuńczyka, smarujemy majonezem, posypujemy solą i pieprzem. Układamy plastry rzodkiewki. Posypujemy szczypiorkiem. Zwijamy. Ciasno owijamy folią. Dodatkowo możemy owinąć w papier śniadaniowy i przewiązać sznureczkiem. Kanapkę kroimy ostrym nożem na pół. Sałatka jest gotowa do jedzenia.
    Sałatkę w takiej formie można spakować do śniadaniówki i zabrać ze sobą do szkoły, pracy lub piknik. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować