emiliana

emiliana

O mnie:

Kardamon, imbir i szczypta chilli to mój sposób na udany dzień. http://glinianytalerzyk.blog.pl

Liczba punktów za aktywność
86
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
Rogaliki z jabłkowym nadzieniem
Użytkownik emiliana w dniu 10.11.2014 18:56 opublikował przepis :

Rogaliki z jabłkowym nadzieniem

Wszyscy pieką rogale marcińskie, jednak w moim domu nigdy się ich nie jadło, tak więc przygotowałam szybki deser z ciasta francuskiego z aromatycznymi jabłkami i mnóstwem przypraw. Smacznego!

Tarta z cukinią, marchewką i serkiem
Użytkownik emiliana w dniu 25.08.2014 17:30 opublikował przepis :

Tarta z cukinią, marchewką i serkiem

Słodka marchewka, delikatna cukinia, kremowy serek i tymianek zanurzone w śmietankowej zalewie, zapieczone na kruchym cieście. Cudownie lekka potrawa, która zaspokoi głód największego łasucha.

Sernik dyniowy pachnący przyprawami
Użytkownik emiliana w dniu 23.08.2014 18:05 opublikował przepis :

Sernik dyniowy pachnący przyprawami

Pomarańczowa królowa – dynia na stale zagościła w mojej kuchni, wskoczyła nawet do miski ze składnikami na ciasto i tak właśnie powstał mój dyniowy sernik.

Cukinie faszerowane bulgurem z warzywami
Użytkownik emiliana w dniu 17.08.2014 13:35 opublikował przepis :

Cukinie faszerowane bulgurem z warzywami

Sezon na cukinie trwa – warto podać ją w wersji faszerowanej. Pomidory, papryka, por, szpinak, zioła i kasza bulgur zapieczone w cukinii pod mozzarellą lub parmezanem to świetny pomysł na danie nie tylko dla wegetarian.

Sałatka z awokado i rybą na parze
Użytkownik emiliana w dniu 15.08.2014 11:01 opublikował przepis :

Sałatka z awokado i rybą na parze

Uparowanie ryby trwa tylko 10 minut. W tym czasie można pokroić warzywa, które mamy pod ręką, dodać awokado i smaczna, szybka przekąska z miruną gotowa!

Ciasteczka serowo-orzechowo-lawendowe
Użytkownik emiliana w dniu 14.08.2014 09:30 opublikował przepis :

Ciasteczka serowo-orzechowo-lawendowe

Lawendowe ciasteczka pachną cudownie, są lekkie i smakowite. Doskonale nadają się na szybką przekąskę. Od razu szepczą: "Zjedz mnie!".

Baklava pachnąca kardamonem
Użytkownik emiliana w dniu 13.08.2014 11:14 opublikował przepis :

Baklava pachnąca kardamonem

Kiedy przygotowujemy danie z ciastem filo, warto zostawić kilka płatów, pociąć je na mniejsze kawałki i przygotować pyszny deser z orzechami, czyli baklavę. Kruche ciasto, pachnące kardamonem orzechy i cytrynowy syrop – oto mój przepis na pełnię szczęścia ;)