REKLAMA

emiliana

emiliana

O mnie:

Kardamon, imbir i szczypta chilli to mój sposób na udany dzień. http://glinianytalerzyk.blog.pl

Liczba przepisów
86
Liczba obserwujących
0
 
Wyślij wiadomość
Użytkownik emiliana w dniu 10.11.2014 18:56 opublikował przepis:

Rogaliki z jabłkowym nadzieniem

Wszyscy pieką rogale marcińskie, jednak w moim domu nigdy się ich nie jadło, tak więc przygotowałam szybki deser z ciasta francuskiego z aromatycznymi jabłkami i mnóstwem przypraw. Smacznego!
Użytkownik emiliana w dniu 25.08.2014 17:30 opublikował przepis:

Tarta z cukinią, marchewką i serkiem

Słodka marchewka, delikatna cukinia, kremowy serek i tymianek zanurzone w śmietankowej zalewie, zapieczone na kruchym cieście. Cudownie lekka potrawa, która zaspokoi głód największego łasucha.
Użytkownik emiliana w dniu 23.08.2014 18:05 opublikował przepis:

Sernik dyniowy pachnący przyprawami

Pomarańczowa królowa – dynia na stale zagościła w mojej kuchni, wskoczyła nawet do miski ze składnikami na ciasto i tak właśnie powstał mój dyniowy sernik.
Użytkownik emiliana w dniu 23.08.2014 13:34 opublikował przepis:

Dorada pieczona w stylu azjatyckim z aromatycznymi warzywami

Ryba i warzywa – zdrowa wersja popularnego fish and chips – ryba pieczona, zdrowe, warzywne frytki... i piękny wygląd – samo zdrowie.
Użytkownik emiliana w dniu 17.08.2014 13:35 opublikował przepis:

Cukinie faszerowane bulgurem z warzywami

Sezon na cukinie trwa – warto podać ją w wersji faszerowanej. Pomidory, papryka, por, szpinak, zioła i kasza bulgur zapieczone w cukinii pod mozzarellą lub parmezanem to świetny pomysł na danie nie tylko dla wegetarian.
Użytkownik emiliana w dniu 15.08.2014 11:01 opublikował przepis:

Sałatka z awokado i rybą na parze

Uparowanie ryby trwa tylko 10 minut. W tym czasie można pokroić warzywa, które mamy pod ręką, dodać awokado i smaczna, szybka przekąska z miruną gotowa!
Użytkownik emiliana w dniu 14.08.2014 09:30 opublikował przepis:

Ciasteczka serowo-orzechowo-lawendowe

Lawendowe ciasteczka pachną cudownie, są lekkie i smakowite. Doskonale nadają się na szybką przekąskę. Od razu szepczą: "Zjedz mnie!".
Użytkownik emiliana w dniu 13.08.2014 15:01 skomentował:

Baklava pachnąca kardamonem

Użytkownik emiliana w dniu 13.08.2014 11:14 opublikował przepis:

Baklava pachnąca kardamonem

Kiedy przygotowujemy danie z ciastem filo, warto zostawić kilka płatów, pociąć je na mniejsze kawałki i przygotować pyszny deser z orzechami, czyli baklavę. Kruche ciasto, pachnące kardamonem orzechy i cytrynowy syrop – oto mój przepis na pełnię szczęścia ;)
Użytkownik emiliana w dniu 12.08.2014 17:06 opublikował przepis:

Tofu z grilla z pikantną cukinią i sałatką z amarantusa

Ostra papryczka, imbir i limonka to podstawa mojego dzisiejszego obiadu. Idealnie skomponowały się z grillowanym tofu, cukinią i ziarnami amarantusa. Lekki, szybki i zdrowy obiad podano!