Krem z czerwonej porzeczki z miodem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kwaskowe owoce połączone z miodem to duet, który można wykorzystać do każdego, nawet bardzo słodkiego deseru. Wykorzystałam go (wraz z ubitą śmietaną i serkiem mascarpone) do przełożenia tortu bezowego – kontrastowe smaki sprawiły, że goście nie mogli się od niego oderwać. :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka soku z przetartych porzeczek (podgotowanych)
    2 łyżki miodu
    2 żółtka
    2 jajka
    80 g masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Mus owocowy Musy Krem

Krem z czerwonej porzeczki z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sok z czerwonej porzeczki wymieszaj z miodem w garnku z grubym dnem.
  • 2. Dodaj jajka i żółtka, wymieszaj.
  • 3. Mus podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając trzepaczką.
  • 4. Gdy krem zacznie gęstnieć, dodaj masło, wymieszaj.
  • 5. Gotuj krem, aż zgęstnieje i będzie jednolity.
  • 6. Krem przełóż do czystego słoiczka. Przechowuj w lodówce.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.47 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
galaretka z porzeczki

To może cię zainteresować