Śniadanie to najważniejszy posiłek każdego dnia. Uwielbiam rozpoczynać każdy poranek z miską domowej granoli połączonej z jogurtem i sezonowym owocem. Polecam!
Granola rabarbarowo-truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.* Rabarbar podgotuj na małym ogniu, gdy zacznie się rozpadać dodaj truskawki i maliny. Gotuj, aż owoce się połączą. Dodaj cukru trzcinowego muscovado do smaku. (Resztę musu możesz wykorzystać od razu lub zamrozić.)
2.W dużej misce wymieszaj płatki, otręby, orzechy, pestki.
3.Mus wymieszaj z olejem.
4.Płatki zalej musem, wymieszaj dokładnie.
5.Granolę wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia.
6.Piecz 30-40 minut w 150 stopnich – mieszaj co 10 minut.
7.Wystudź, dodaj pozostałe składniki.
8.Granolę przechowuj w szczelnym pojemniku.
Smacznego!
Porady
Do połączenia płatków możesz użyć musu z dowolnych owoców :)
Komentarze