Granola rabarbarowo-truskawkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Śniadanie to najważniejszy posiłek każdego dnia. Uwielbiam rozpoczynać każdy poranek z miską domowej granoli połączonej z jogurtem i sezonowym owocem. Polecam!

  • 60 min

Składniki:

  • 3 szklanki płatków owsianych
    1/2 szklanki otrębów pszennych
    1/2 szklanki otrębów owsianych
    1/2 szklanki słonecznika
    1/4 szklanki sezamu
    1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
    1 szklanka posiekanych orzechów laskowych
    1 szklanka posiekanych migdałów

    4 łyżki oleju
    1,5 szklanki musu z rabarbaru, truskawek i malin*

    1/2 szklanki rodzynek
    1/2 szklanki wiśni kandyzowanych
    1/2 szklanki żurawiny
    1/2 szklanki posiekanych moreli
    1/2 szklanki posiekanych daktyli
    1/2 szklanki imbiru kandyzowanego
    1/2 szklanki posiekanych suszonych fig
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Granola rabarbarowo-truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * Rabarbar podgotuj na małym ogniu, gdy zacznie się rozpadać dodaj truskawki i maliny. Gotuj, aż owoce się połączą. Dodaj cukru trzcinowego muscovado do smaku. (Resztę musu możesz wykorzystać od razu lub zamrozić.)
  • 2. W dużej misce wymieszaj płatki, otręby, orzechy, pestki.
  • 3. Mus wymieszaj z olejem.
  • 4. Płatki zalej musem, wymieszaj dokładnie.
  • 5. Granolę wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia.
  • 6. Piecz 30-40 minut w 150 stopnich – mieszaj co 10 minut.
  • 7. Wystudź, dodaj pozostałe składniki.
  • 8. Granolę przechowuj w szczelnym pojemniku.

    Smacznego!

Porady

Do połączenia płatków możesz użyć musu z dowolnych owoców :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granola

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować