Krem z agrestoporzeczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sezonowe owoce idealnie nadają się do przygotowania pysznych domowych kremów owocowych, które można wykorzystać do różnych deserów i wypieków. Do owoców wystarczy dodać miód lub cukier, jajka i trochę masła – chwila mieszania i wyśmienity krem gotowy!

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g agrestoporzeczki
    60 g cukru
    2 łyżki soku z cytryny
    2 żółtka
    2 jajka
    80 g masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem

Krem z agrestoporzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Agrestoporzeczkę podgotuj z cukrem, aż owoce zaczną się rozpadać.
  • 2. Owoce przetrzyj przez sito, mus przełóż do garnka z grubym dnem.
  • 3. Dodaj sok z cytryny, jajka i żółtka, wymieszaj.
  • 4. Mus podgrzewaj na małym ogniu, cały czas mieszając trzepaczką.
  • 5. Gdy krem zacznie gęstnieć, dodaj masło, wymieszaj.
  • 6. Gotuj krem, aż zgęstnieje i będzie jednolity.
  • 7. Krem przełóż do czystego słoiczka. Przechowuj w lodówce.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Agrest

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować