profilowe_1

Ejszetka

O mnie:

Uwielbiam gotować, ale nic nie sprawia mi większej przyjemności niż wymyślanie własnych przepisów. Gotować zaczęłam dosyć wcześnie (w wieku 16 lat), ale prawdziwą radość z przygotowywania potraw i ciast zaczęłam odczuwać, gdy zaczęłam prowadzić bloga kulinarnego. Jest to moja osobista (a zarazem publiczna) książka kucharska, dzięki której nie zapomnę żadnego przepisu. Dużo radości sprawia mi tutaj nie tylko gotowanie, ale również fotografowanie potraw i późniejsza publikacja przepisu. Staram się zawsze ująć w przepisie jak najwięcej szczegółów, które mogą pomóc i ułatwić przygotowanie danego dania. Zapraszam również na bloga: http://ejszet.blogspot.com/

Liczba punktów za aktywność
112
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
murzynek
Użytkownik Ejszetka w dniu 16.03.2017 16:23 opublikował przepis :

Murzynek z truskawkami

Jak ktoś lubi murzynka, to pokocha to ciasto. Mocno czekoladowe, idealnie wilgotne, z truskawkami, które doskonale w nim pasują. Aż trudno się oprzeć by nie sięgnąć po kolejny kawałek :-)

Wątróbka
Użytkownik Ejszetka w dniu 08.03.2017 16:31 opublikował przepis :

Smażona wątróbka z cebulką

Bardzo proste, a zarazem pyszne danie, którego koniecznie trzeba spróbować. U mnie podane z gotowanymi ziemniakami, tłuczonymi z masłem i mlekiem, oraz kiszonymi ogórkami. Wyborne zestawienie.

ciasto cytrusowe
Użytkownik Ejszetka w dniu 28.02.2017 10:55 opublikował przepis :

Ciasto owocowe z dominującą nutą cytrusów

Zdrowe ciasto? Czemu nie? ;-) Jeżeli odmawiacie sobie słodkości, to warto pokusić się na to ciasto, bo składa się z wielu zdrowych składników, między innymi z mąki razowej i mnóstwa owoców.

dorsz
Użytkownik Ejszetka w dniu 28.02.2017 10:42 opublikował przepis :

Dorsz smażony z kozim serem

Bardzo proste w przygotowaniu danie, a zarazem bardzo smaczne i ładnie prezentujące się. Do ryby polecam frytki i miks sałat z sosem winegret.

Babka bananowa
Użytkownik Ejszetka w dniu 28.02.2017 10:23 opublikował przepis :

Babka bananowa

Prosta i pyszna babka bananowa. W środku delikatnie wilgotna, a na zewnątrz pięknie przypieczona. Aż trudno się oprzeć. Dodatkowym plusem tego ciasta jest fakt, że poza mąką tortową zawiera również mąkę razową. Polecam do kawy lub herbaty.

Ciasto urodzinowe.
Użytkownik Ejszetka w dniu 25.02.2017 14:59 opublikował przepis :

Ciasto wiśniowe urodzinowe

Nazwa ciasta jest właśnie taka, bo robiłam je na urodziny męża. Ciasto jest przepyszne, ale wymaga od nas jednak nieco cierpliwości przy jego przygotowywaniu. Ale za to smak jest wyjątkowy, co nagradza nam wszelki wysiłek włożony w upieczenie właśnie tego ciasta.