Naleśniki ze schabem i brokułami

4.5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 15 min

Bardzo smaczne i syte danie. Świetna alternatywa dla tradycyjnych naleśników z serem, a także dla bardziej kalorycznych krokietów. Do tego przepyszny jogurtowy sos, który nadaje daniu bardziej wytrawny smak.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 500 g brokuła
    500 g schabu
    150 g sera żółtego startego

    CIASTO NALEŚNIKOWE:
    mąka
    woda
    2 jajka
    sól
    posiekana natka pietruszki

    olej do smażenia

    SOS:
    5 łyżek jogurtu greckiego
    5 łyżek majonezu
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Naleśniki ze schabem i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły i schab pokroić na bardzo małe kawałki. Brokuły ugotować w osolonej wodzie do średniej miękkości, a schab zrumienić na oleju także do średniej miękkości.
  • 2. Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. Lekko osolić. Smażyć naleśniki na rozgrzanym oleju.
  • 3. Usmażone naleśniki faszerować porcją brokułów, mięsa i startego sera żółtego. Zwijać i ciasno ułożyć np. w naczyniu żaroodpornym.
  • 4. Ułożone naleśniki polać sosem przygotowanym na bazie jogurtu i majonezu. Piec bez przykrycia 20 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_03-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować