Bardzo proste, a zarazem pyszne danie, którego koniecznie trzeba spróbować. U mnie podane z gotowanymi ziemniakami, tłuczonymi z masłem i mlekiem, oraz kiszonymi ogórkami. Wyborne zestawienie.
PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Smażona wątróbka z cebulkąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0006/19/a707c8b2a45ea8fc90909c194a5fec14f5711d2c.jpeg29962251http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/smazona-watrobka-z-cebulka
500 g wątróbki drobiowej
3 duże cebule
olej rzepakowy
sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Smażona wątróbka z cebulką
1.
Wątróbkę dobrze umyć, wyciąć żyły i pokroić na mniejsze kawałki. Cebule obrać i pokroić w piórka lub kostkę. Na patelnię wlać około 3 łyżki oleju rzepakowego, dodać cebulę i smażyć mieszając od czasu do czasu. Cebulkę zeszklić, po czym delikatnie zarumienić. Cebulkę przełożyć do osobnego naczynia i na tej samej patelni przysmażyć wątróbkę delikatnie ją obracając. Przysmażoną polać delikatnie olejem rzepakowym i dodać cebulkę. Całość dusić pod przykrywką od czasu do czasu mieszając. Na koniec przyprawić potrawę solą i pieprzem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze