Smażona wątróbka z cebulką

4.5 (176 ocen)

  • 30 min

Bardzo proste, a zarazem pyszne danie, którego koniecznie trzeba spróbować. U mnie podane z gotowanymi ziemniakami, tłuczonymi z masłem i mlekiem, oraz kiszonymi ogórkami. Wyborne zestawienie.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g wątróbki drobiowej
    3 duże cebule
    olej rzepakowy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Smażona wątróbka z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę dobrze umyć, wyciąć żyły i pokroić na mniejsze kawałki. Cebule obrać i pokroić w piórka lub kostkę. Na patelnię wlać około 3 łyżki oleju rzepakowego, dodać cebulę i smażyć mieszając od czasu do czasu. Cebulkę zeszklić, po czym delikatnie zarumienić. Cebulkę przełożyć do osobnego naczynia i na tej samej patelni przysmażyć wątróbkę delikatnie ją obracając. Przysmażoną polać delikatnie olejem rzepakowym i dodać cebulkę. Całość dusić pod przykrywką od czasu do czasu mieszając. Na koniec przyprawić potrawę solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować