Makaron spaghetti z tofu i marchewką

4 (4 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i proste danie bezmięsne. Idealne dla osób nie jedzących mięsa. Tofu to doskonałe rozwiązanie. Danie jest sycące i kolorowe. Bardzo polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie tofu naturalnego ( 180 g )
    1 cebula
    2 marchewki
    2-3 ząbki czosnku
    500 g przecieru pomidorowego ( użyłam takiego w kartoniku )
    25 dag makaronu spaghetti
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    olej do smażenia
    zioła prowansalskie według uznania
    papryka słodka mielona według uznania
Wystaw ocenę:

4 (4 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Spaghetti

Makaron spaghetti z tofu i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron. 1. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek. Chwilę przesmażamy cały czas mieszając, uważamy żeby za mocno nie przypiec. Czosnek i cebula mają się tylko zeszklić.
  • Makaron 2. Marchewki myjemy i osuszamy, kroimy w plasterki. Tofu rozdrabniamy widelcem. Wrzucamy na patelnię i chwilę przesmażamy z cebulą i czosnkiem.
  • Makaron 3. Następnie wlewamy przecier pomidorowy i dusimy do miękkości wszystkich składników.
  • Makaron 4. Sos przyprawiamy do smaku przyprawami i ziołami. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy do sosu, dokładnie mieszamy.
  • Makaron 5. Podajemy. Smacznego życzę.

Porady

Można użyć dowolnych ziół i przypraw. Porcja dla 4 osób.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron spaghetti

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować