Muffiny(najlepsze jakie jadłam)

3.71 (1146 ocen)

Moim zdaniem -najlepsze jakie jadłam miękkie puszyste i długo zachowują świeżość.Z przepisu wychodzi 12 szt.ja robię z podwójnej porcji

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2/3 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cukru z wanilią lub troszkę aromatu
    1 szklanka mleka
    1/2 szkl oleju
    2 jajka
Wystaw ocenę:

3.71 (1146 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny(najlepsze jakie jadłam) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ... 1. Do miski wrzucamy suche składniki (maka, cukier, proszek, cukier waniliowy)
  • ... 2. a potem dodajemy mokre (olej , mleko i jaja).
  • ... 3. Mieszamy wszystko łyżką.
  • ... 4. Formę na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami
  • ... 5. Do foremek wlewamy ciasto do 2/3 wysokosci
  • ... 6. i wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika. Pieczemy ok.20- 25 minut do suchego patyczka. Dowolnie dekorujemy.

Porady

Muffiny najlepiej przechowywać w woreczku lub w pojemniku,dłużej zachowują świeżość ,ale z natury znikają zanim się je włoży do woreczka:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować