neliada

neliada

O mnie:

Czy lubię gotować? Tak... bardzo :) Jestem mamą, żoną i córką. Moja rodzinka lubi tradycyjne dania i takie przygotowuję. Ma być prosto szybko i smacznie. Chociaż jeśli się zdarzy jakiś eksperyment kuchenny czy bardziej skomplikowane danie tez jest chętnie zjadane. Od 2014 roku prowadzę swojego bloga kulinarnego, o którym zawsze marzyłam. Zapraszam do odwiedzin : http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/

Liczba punktów za aktywność
43
Liczba obserwujących
1

Wyślij wiadomość
Pasztet z boczku. Domowy, soczysty i aromatyczny.
Użytkownik neliada w dniu 19.03.2019 15:17 opublikował przepis :

Pasztet z boczku. Domowy, soczysty i aromatyczny

Pasztet z boczku to doskonała propozycja zarówno na świąteczny stół, jak i na co dzień. Świetna alternatywa dla kupnych wyrobów, czy wędlin. Domowy znacznie zdrowszy i o niebo smaczniejszy, a przy tym bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu.

Twarożek z rzodkiewką i zieloną cebulką. Pasta śniadaniowa z rzodkiewką.
Użytkownik neliada w dniu 19.03.2019 10:54 opublikował przepis :

Twarożek z rzodkiewką i zieloną cebulką

Pasta śniadaniowa z rzodkiewką. Taki twarożek od zawsze kojarzy mi się z wiosną, choć przygotowuję go na śniadanie przez cały rok, to najbardziej smakuje właśnie wiosną, kiedy w ogródku wyrastają już pierwsze rzodkiewki i rośnie młody zielony szczypiorek.

Młoda kapusta duszona na maśle z pomidorami.
Użytkownik neliada w dniu 18.03.2019 16:14 opublikował przepis :

Młoda kapusta duszona na maśle z pomidorami

Młoda kapusta niezaprzeczalnie kojarzy się z wiosną. Duszona na maśle z porem i pomidorami może posłużyć jako samodzielne danie lub jako smaczny dodatek do obiadu. Polecam :)

Gulasz wieprzowy klasyczny.
Użytkownik neliada w dniu 16.03.2019 12:28 opublikował przepis :

Gulasz wieprzowy klasyczny

Tradycyjny gulasz wieprzowy. Taki jak gotowała moja babcia, mama i często gotuję i ja. Prosty, smaczny, bez zbędnych dodatków.

Ziemniaki faszerowane, mocno serowe, zapiekane w piekarniku
Użytkownik neliada w dniu 15.03.2019 13:05 opublikował przepis :

Ziemniaki faszerowane, mocno serowe, zapiekane w piekarniku

Ziemniaki podobnie jak i inne warzywa można faszerować na różne sposoby. Dziś podaję najprostszy i najmniej skomplikowany sposób - ziemniaki mocno serowe - doskonałe jako samodzielne danie np. na postny obiad lub ciepłą kolację, ale takie ziemniaczki mogą być też świetnym dodatkiem do pełnego obiadu podane z mięsem i surówką stanowią fajnie urozmaicony posiłek.

Kolorowy deser galaretkowo-owocowy.
Użytkownik neliada w dniu 14.03.2019 14:46 opublikował przepis :

Kolorowy deser galaretkowo-owocowy

Galaretki z owocami. Deser chyba wszystkim znany, banalnie prosty w wykonaniu, cieszący oko wyglądem a podniebienie smakiem. Polecam nie tylko dla dzieci :)