Makaron z tofu i bakłażanem

4.5 (165 ocen)

Makaron typu chińskiego z tofu i bakłażanem to danie, które potrzebuje naprawdę niewiele czasu. Mleko kokosowe i rozmaite przyprawy to kropka nad i.

Składniki:


  • 1 bakłażan
    1 marchew
    1 opakowanie tofu
    1 puszka mleka kokosowego
    makaron typu chińskiego
    sól ziołowa
    pieprz czarny
    kolendra mielona
    imbir mielony
    curry
    kurkuma
    garam masala
    sos sojowy
    czosnek niedźwiedzi
    listki mięty
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z tofu i bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron przygotowałam według przepisu na opakowaniu.
    Bakłażana umyłam, pokroiłam w kostkę. Wrzuciłam do miski, posoliłam i skropiłam oliwą.
    Tofu pokroiłam w kostkę, marchewkę obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach.
    Na patelnię, na rozgrzany olej wrzuciłam bakłażana i marchewkę. Chwilę posmażyłam i dodałam tofu.
    Przyprawiłam solą ziołową, czarnym pieprzem. Dodałam także odrobinę imbiru mielonego, kolendry mielonej oraz trochę sosu sojowego. Przyprawiłam także kurkumą, czosnkiem niedźwiedzim. Dodałam przyprawę garam masala oraz odrobinę curry. Wszystko razem wymieszałam, wlałam mleko kokosowe, kilka listków mięty, dodałam makaron i jeszcze chwilkę razem smażyłam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Makaron Tofu

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować