Flaczki z boczniaków

4.51 (198 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna, aromatyczna i bardzo rozgrzewająca zupa. Idealne rozwiązanie na jesienno zimowe chłody. Dodatkową zaletą jest to, że przygotujecie ją w 30 minut.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g boczniaków
    cebula
    marchewka
    korzeń pietruszki
    2 ząbki czosnku
    1 l bulionu warzywnego ew. drobiowego
    2 łyżki oleju
    2 liście laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
    1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
    sól, pieprz
    łyżka koncentratu pomidorowego
    łyżeczka majeranku
Wystaw ocenę:

4.51 (198 ocen)

Zobacz również:

Zupy Flaczki

Flaczki z boczniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu rozgrzać olej i zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Boczniaki oczyścić i pokroić w paski. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Grzyby i warzywa dodać do cebuli, chwilę smażyć. Zalać bulionem, dodać przyprawy (oprócz majeranku) i gotować ok 15 minut do miękkości składników. Pod koniec gotowania dodać majeranek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować