REKLAMA

Flaczki z boczniaków

wyświetlono: 858 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Flaczki z boczniaków możemy gotować na dwa sposoby. Według przepisu podanego niżej lub w wersji wegetariańskiej bulion mięsny zamienić na warzywny.

opublikowany: 09.03.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 60 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    2 średnie marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    1 mały por
    400 g boczniaków
    2 l bulionu mięsnego
    2 łyżki masła klarowanego
    3 ziela angielskie
    2 liście laurowe
    ostra papryka
    majeranek
    sól
    pieprz
    1 łyżka mąki (wersja opcjonalna)
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu rozgrzać masło i dodać pokrojoną w słupki marchewkę, pietruszkę, seler, oraz por.
    Smażyć około 8 minut mieszając, na koniec dodać pokrojone w paski grzyby boczniaki, wlać bulion. Dodać pozostałe przyprawy i gotować do miękkości warzyw. W razie potrzeby możecie mąkę rozpuścić w małej ilości wody i wlać do zupy celem zagęszczenia.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: dorota w 20210724_164157

Flaczki z boczniaków

Pyszna zupa z boczniaków. Smakiem i wyglądem bardzo przypomina prawdziwe flaczki.

kategoria: Zupy flaczki opublikowany: 19.05.2014 | wyświetlono: 2003 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0
Dodane przez: Gregorhspeed DSC_1166

Flaczki z boczniaków

Idealna zupa dla tych, którzy nie jedzą mięsa.

kategoria: Zupy flaczki opublikowany: 09.08.2018 | wyświetlono: 690 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Katarzyna Janeczko Katarzyna Janeczko

Flaczki z boczniaków

Kto lubi tradycyjne mięsne flaczki, polubi i te.

kategoria: Zupy flaczki opublikowany: 21.11.2012 | wyświetlono: 27174 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE