1545998009610

wiesiołek

O mnie:

Od zawsze lubiłam przebywać w kuchni, pichcić i wymyślać, ta sama potrawa jednak nigdy nie była taka jak poprzednia, ciasta czy torty zawsze były inne. Teraz po kilkudziesięciu już latach, też lubię tworzyć w kuchni ale tylko jak mam wenę twórczą lub jakiś pomysł na coś innego, albo jak zobaczę czyjś przepis i już wiem jakbym go zmodyfikowała :)

Liczba punktów za aktywność
542
Liczba obserwujących
17

Wyślij wiadomość
łosoś grillowany
Użytkownik wiesiołek w dniu 31.05.2020 20:24 opublikował przepis :

Łosoś grillowany z boczkiem wędzonym

Połączenie smaku ryby z mięsem wydaje się kontrowersyjne, ale trzeba spróbować, co właśnie zrobiłam i jestem zachwycona, smak ryby i boczku wędzonego świetnie się komponuje.

Użytkownik wiesiołek w dniu 31.05.2020 19:37 opublikował przepis :

Surówka z młodej kapustki

Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wszelakich improwizacji kulinarnych. Tym razem zrobiłam ją z dodatkiem prażonych orzechów laskowych, całość w smaku słodko - kwaśnym, polecam :)

puree z orzechami
Użytkownik wiesiołek w dniu 31.05.2020 18:52 opublikował przepis :

Puree ziemniaczane z prażonymi orzechami

Dla smakoszy ziemniaczanych przysmaków mam wypróbowany pomysł na dodanie do nich prażonych orzechów włoskich, potrawa nabrała takiego smaku, że o nim nie zapomnimy :)

kuleczki mięsne
Użytkownik wiesiołek w dniu 28.05.2020 19:33 opublikował przepis :

Gałeczki mięsne dla niejadków

Czegóż nie robi się dla swoich kochanych niejadków, trzeba się nieźle nagłówkować aby coś pożywnego przemycić. W tym wydaniu mam mięso indyka w postaci gałeczek, czy kuleczek smażonych na maśle klarowanym.

jem kolorowo
Użytkownik wiesiołek w dniu 28.05.2020 18:34 opublikował przepis :

Pulpety w sosie grzybowym

Jak każdy wie, większość z nas oczami je :) to danie i sposób podania nazwałam "jem kolorowo"

schaboszczak nadziewany
Użytkownik wiesiołek w dniu 07.12.2019 17:00 opublikował przepis :

Kotlet schabowy nadziewany

Tradycyjny kotlet ze schabu cząsto bywa suchy i twardy, po takiej modyfikacji nabiera zupełnie innego smaku, jest miękki, wilgotny i bardziej aromatyczny. Nadzienie możemy zmieniać w zależności od naszych kubków smakowych. Pracy niewiele więcej a jednak obiad jest bardziej urozmaicony i wykwintny.

zapiekane spaghetti
Użytkownik wiesiołek w dniu 07.12.2019 15:33 opublikował przepis :

spaghetti zapiekane z naleśników

Co robicie jak zostanie wam trochę pustych naleśników ? U mnie jak zawsze nic nie może się zmarnować, więc z pozostałych naleśników zrobiłam spaghetti ;)