Flaczki z boczniaków

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne flaczki grzybowe...z boczniaków. To moja pierwsza przygoda z tymi pysznymi grzybami a nie ostatnia. Flaczki wyszły aromatyczne, pikantne i super rozgrzewające. Polecam

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g boczniaków
    1 marchewka
    1 pietruszka
    kawałek selera
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżka oleju
    3 szkl wody
    przyprawy: 1 liść laurowy
    2 ziarenka ziela angielskiego
    1/2 łyżeczki soli i pieprzu czarnego
    1 łyżeczka suszonego majeranku i pieprzu ziołowego
    1 łyżka przyprawy grzybowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Flaczki

Flaczki z boczniaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczniaki myjemy i osuszamy, kroimy w paski. Marchewkę, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno siekamy a następnie wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem i chwilę smażymy. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy: grzyby, pokrojone warzywa, przesmażoną cebulkę i czosnek, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Gotujemy na małym ogniu ok 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować