Sałatka ryżowa z warzywami

2.43 (7 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Tą pyszną i lekką sałatkę przygotowałam z tego co akurat miałam w domu. Ogórek kiszony i czosnek nadają jej wyrazistego smaku. Polecam na lekką kolację czy drugie śniadanie do pracy.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 torebki ryżu (200g)

    mała czerwona cebulka

    czerwona papryka

    3 ogórki kiszone

    puszka kukurydzy

    pęczek koperku

    2 ząbki czosnku

    2 łyżki majonezu

    mały jogurt naturalny

    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

2.43 (7 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z ryżem

Sałatka ryżowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Cebulkę, czosnek i koperek drobno posiekać. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku i odstawić na godzinę w chłodne miejsce aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować