Kotlety z wędzonego pstrąga i jajek

4.85 (27 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Czy jedliście takie kotlety ? Ja jadłam pierwszy raz i na pewno nie ostatni. Są puszyste, mięciutkie, bardzo aromatyczne no i bez mięsa. Śmiało można dawać nawet małym dzieciom, gdyż ryba po zmieleniu w maszynce nie ma żadnych ości, bardzo polecam.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 średnie wędzone pstrągi ok. 650 g
    5 jajek ugotowanych na twardo
    1 jajko surowe
    2 średnie cebule drobno pokrojone i zrumienione na oleju
    1/2 szklanki bułki tartej + jeszcze do panierowania
    sól, pieprz mielony biały, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    olej nierafinowany do smażenia
Wystaw ocenę:

4.85 (27 ocen)

Zobacz również:

Kotlety rybne

Kotlety z wędzonego pstrąga i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sprawione mięso ryby zmielić w maszynce razem z ostudzonymi jajkami, dodać jajko surowe, bułkę tartą, natkę i przyprawy, wymieszać delikatnie.
    Formować kotlety obtaczając lekko w bułce tartej i smażyć na oleju na średnim palniku. Powinny nam wyjść ładnie zrumienione i pulchne, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować