Sznycle siekane z kurczaka

4.33 (6 ocen)

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Dzisiejsze sznycle które wam przedstawiam przygotowałam trochę inaczej jak zwykle.
Mięso drobiowe nie zmieliłam tylko drobno posiekałam , połączyłam z przyprawami, żółtkami, odciśniętą bułką oraz ubitą pianą z białek.
Sznycle wyszły pyszne, podałam z ulubioną sałatką.
Polecam .

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pierś kurczaka około 400 g,
    kajzerki 2,
    żółtka jajek 2,
    białka jajek 2,
    bułka tarta 3 łyżki + do panierowania,
    mleko 1 szkl,
    olej do smażenia,
    sól i pieprz do smaku,
    czosnek granulowany 1 łyżeczka,
    przyprawa do drobiu 1 płaska łyżka, (a najlepiej do smaku według siebie),
    masło prawdziwe 1 łyżka,
Wystaw ocenę:

4.33 (6 ocen)

Zobacz również:

Sznycle

Sznycle siekane z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą i osuszoną pierś kurczaka posiekać w drobną kostkę.
    Do kurczaka dodać namoczone w mleku i dobrze odciśnięte kajzerki.
    Dodać masło , surowe żółtka oraz przyprawy.
    Wszystko wymieszać i połączyć z ubitą pianą z białek.
    Po dokładnym wymieszaniu formować sznycle , obtaczać je w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
    Podawać z ulubioną surówką ,oprószone posiekanym koperkiem i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować