Najlepsza rolada makowa z bakaliami na cieście półkruchym

4.64 (11 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Nadzienie makowe zawsze robię sama, bo z puszki czy z maku mielonego to nie to samo, nie ten smak.
Z jednego kg maku wyszło mi 7 sporych rolad makowych, mogłam podzielić się z rodziną, która akurat makowca nie robiła.

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • nadzienie makowe:
    1 kg maku niebieskiego + 1,5 litra mleka

    ciasto półkruche
Wystaw ocenę:

4.64 (11 ocen)

Zobacz również:

Makowiec

Najlepsza rolada makowa z bakaliami na cieście półkruchym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwałkować, obficie obłożyć masą makową, zwinąć, ułożyć w blaszce na papierze i piec 50 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować