Chrzan swojski ze śmietaną i miodem

5 (7 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Mocny, że oddechu złapać nie można, ufff taki dla prawdziwych mężczyzn ale nie tylko...
dzieciom jednak nie polecam ....

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 2 większe korzenie chrzanu ok. 500 g
    łyżka soku z cytryny
    1,5 łyżki miodu płynnego
    1,5 łyżki gęstej śmietany
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (7 ocen)

Zobacz również:

Sos chrzanowy

Chrzan swojski ze śmietaną i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Korzenie chrzanu należy namoczyć w zimnej wodzie zostawiając je ok. 1 godzinę, oskrobać ze skórki i zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach ( proponuję przy otwartym oknie z maseczką na ustach i nosie, aby mniej płakać ).
    Starty chrzan wymieszać z pozostałymi składnikami, jeśli wg naszego smaku jest za ostry można dodać miodu lub cukru, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tarty chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować