Pasta z wędzonego węgorza

4.85 (13 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Niespodziewanie podarowano mi wędzonego węgorza, uczta dla moich kubków smakowych.
Jednak byli i tacy, którzy na sam widok robili dziwne miny.
No i tak, nasyciwszy się ostentacyjnie do woli, myślę co tu zrobić z pozostałością ryby ?
Po otworzeniu lodówki już wiedziałam....w 5 minut zrobiłam pastę nad którą wszyscy się zachwycali.

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 wędzonego węgorza
    ok. 200 g śmietankowego twarożku typu almette
    kilka gałązek koperku
    łyżka przyprawy suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
    szczypta białego mielonego pieprzu
Wystaw ocenę:

4.85 (13 ocen)

Zobacz również:

Pasta rybna

Pasta z wędzonego węgorza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę obrać ze skóry i wyłuskać czyste mięso bez ości, teraz zmielić w maszynce lub rozdrobnić widelcem, dodać serek, posiekany koperek, przyprawy i dokładnie wymieszać.
    Pasta jest gotowa, na kanapki wyśmienita, największego smakosza może zaskoczyć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować