Zupa pieczarkowo podgrzybkowa

4.79 (19 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

O tej porze roku najsmaczniejszą dla mnie zupą jest zupa grzybowa, wtedy kiedy są prosto z lasu w pełni smaku i aromatu.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg żeberek wieprzowych
    1/2 (200g) paczki gotowych warzyw mrożonych w paskach
    250 g świeżych pieczarek
    ok. 250 g świeżych pokrojonych kapeluszy podgrzybków
    1 łyżka masła do podduszenia grzybów
    250 ml. śmietanki słodkiej 12 %
    2 garści makaronu "lane kluski"
    sól, pieprz mielony do smaku
    spora szczypta posiekanego koperku i natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.79 (19 ocen)

Zobacz również:

Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowo podgrzybkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obmyte i pokrojone żeberka zalać wodą, posolić i wstawić do gotowania.
    Jak mięso odchodzić będzie od kości wyjąć, po lekkim ostudzeniu oddzielić od kości i dodać do wywaru.
    Teraz można do garnka dodać warzywa, makaron, i zrumienione lekko grzyby.
    Doprawić do własnego smaku solą i mielonym pieprzem.
    Na koniec dodać zieleninę i słodką śmietanę.

    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować