(Patelnia o średnicy około 20 cm)
100g twarogu (u mnie półtłusty)
2 jajka
2 łyżki mąki pszennej/orkiszowej (płaskie)
1-2 łyżki miodu
1 szczypta soli
Sposób przygotowania przepisu:
Omlet twarogowy
1.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.
Twaróg należy rozdrobić widelcem i wymieszać z mąką, żółtkami i miodem.
Następnie całość delikatnie połączyć z pianą z białek.
Masę przełożyć na uprzednio natłuszczoną patelnię i smażyć na niewielkim ogniu z obu stron.
(Uważać przy przewracaniu placka. Ja przekładam go na talerz, a następnie ponownie na patelnię.)
Omlet podawać z ulubionymi dodatkami.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze