Omlet twarogowy

3 (1 ocen)

  • 6 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To idealna propozycja na szybkie śniadanie lub lekką, ale dość sytą kolację.

  • 6 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • (Patelnia o średnicy około 20 cm)
    100g twarogu (u mnie półtłusty)
    2 jajka
    2 łyżki mąki pszennej/orkiszowej (płaskie)
    1-2 łyżki miodu
    1 szczypta soli
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Placki Omlet

Omlet twarogowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.
    Twaróg należy rozdrobić widelcem i wymieszać z mąką, żółtkami i miodem.
    Następnie całość delikatnie połączyć z pianą z białek.
    Masę przełożyć na uprzednio natłuszczoną patelnię i smażyć na niewielkim ogniu z obu stron.
    (Uważać przy przewracaniu placka. Ja przekładam go na talerz, a następnie ponownie na patelnię.)
    Omlet podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować