
Dodane przez: Jola1977-1977
Pyszna klasyka, która zawsze świetnie smakuje.
Di
Kapuśniak z kiszonej kapusty
Porady
(*) Do zupy można dodać zasmażkę (na końcu), ale kapuśniak i bez niej jest pyszny.
Kolejnym opcjonalnym dodatkiem jest pokrojony w kostkę i podsmażony boczek (razem z cebulą).
Można również dodać 1 łyżkę koncentratu pomidorowego (na końcu).
Jak kto lubi.
(**) Na patelni rozpuścić masło lub rozgrzać olej i energicznie mieszają dodać mąkę (proporcje 1:1; tu 1 łyżka tłuszczu oraz 1 łyżka mąki).
Smażyć na złoty kolor i wymieszać z zupą.
(***) Warzywa gotowane z kapustą nie zmiękną, więc należy pamiętać, aby były już ugotowane.
Dodane przez: Agnieszka Rec
zupa ta to jak danie jednogarnkowe-treściwe...
Dodane przez: Joanna Kryla
Kapuśniak kojarzy mi się z ciepłem...
Dodane przez: Gregorhspeed
Jakiś czas temu zostaliśmy zaopatrzeni...
Komentarze