Bułeczki twarogowe bez mąki z dżemem i truskawkami

2 (4 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonałe bułeczki na śniadanie oraz zdrową przekąskę.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • (4 sztuki)
    250 g twarogu półtłustego
    1 jajko
    50g cukru/ksylitolu
    50g wiórków kokosowych
    40g/1 opakowanie budyniu (proszku bez cukru)
    Dodatkowo:
    4 łyżki gęstego dżemu
    4-5 truskawek
Wystaw ocenę:

2 (4 ocen)

Zobacz również:

Bułki Śniadanie

Bułeczki twarogowe bez mąki z dżemem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg z jajkiem oraz cukrem/ksylitolem rozetrzeć za pomocą widelca na jednolitą konsystencję.
    Następnie masę połączyć z wiórkami i proszkiem budyniowym.
    Z powstałej masy uformować 4 bułeczki.
    W każdej z nich zrobić wgłębienie, w które należy umieścić po łyżce dżemu i truskawki pokrojone w plasterki.
    Bułeczki piec w uprzednio rozgrzanym piekarniku przez około 25-30 minut w 180 stopniach.
    (Posiada piekarnik gazowy.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Truskawki Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Bułeczki twarogowe.

To może cię zainteresować