REKLAMA

Bułeczki twarogowe bez mąki z dżemem i truskawkami

wyświetlono: 189 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Doskonałe bułeczki na śniadanie oraz zdrową przekąskę.

opublikowany: 26.06.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 40 min
  • Łatwy

Składniki:

  • (4 sztuki)
    250 g twarogu półtłustego
    1 jajko
    50g cukru/ksylitolu
    50g wiórków kokosowych
    40g/1 opakowanie budyniu (proszku bez cukru)
    Dodatkowo:
    4 łyżki gęstego dżemu
    4-5 truskawek
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg z jajkiem oraz cukrem/ksylitolem rozetrzeć za pomocą widelca na jednolitą konsystencję.
    Następnie masę połączyć z wiórkami i proszkiem budyniowym.
    Z powstałej masy uformować 4 bułeczki.
    W każdej z nich zrobić wgłębienie, w które należy umieścić po łyżce dżemu i truskawki pokrojone w plasterki.
    Bułeczki piec w uprzednio rozgrzanym piekarniku przez około 25-30 minut w 180 stopniach.
    (Posiada piekarnik gazowy.)
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: MojeŻyciePoTrzydziestce naKońcuJęzyka

Bułeczki bez mąki i glutenu

Jeśli raz spróbujesz to już nigdy nie kupisz "pompowanych" bułek sklepowych

kategoria: Pieczywo bułki opublikowany: 09.03.2015 | wyświetlono: 5606 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: BABECZKA 35 bgg (Kopiowanie)

Twarogowe bułeczki

Pyszne bułeczki z chrupiącą skórką,idealne na kolację posmarowane masełkiem.

kategoria: Pieczywo bułki Ciasta opublikowany: 16.11.2014 | wyświetlono: 812 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: smak i uczucie smak i uczucie

Placki twarogowe z truskawkami

Puszyste, smaczne i szybkie do zrobienia.

kategoria: Placki opublikowany: 04.06.2017 | wyświetlono: 1870 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE