Muffinki czekoladowe z gruszka i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, kakao, cynamon i proszek do pieczenia, w drugiej jajko, śmietanę, olej oraz miód.
Suche składniki połączyć z mokrymi.
(Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)
Na samym końcu do ciasta wmieszać pokrojone w niewielką kostkę obrane gruszki.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek).
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.
Ciastka wyjąć z blachy i pozostawić do całkowitego ostudzenia.
Muffiny opcjonalnie posypać cukrem pudrem lub udekorować według uznania.
Komentarze