Zupa pomidorowa

5 (140 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna, pachnąca, wyrazista w smaku szybka zupa mocno pomidorowa na bazie podsmażonych warzyw z makaronem tagiatelle. Polecam dla zabieganych i chcących zjeść coś ciepłego na szybko. Serdecznie polecam, nam smakowało bardzo.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • przecier pomidorowy ,,Pudliszki,,
    250 g makaronu tagiatelle
    marchewka
    natka pietruszki
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    3 łyżki śmietany do zup
    vegeta
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa Dania główne

Zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wysokiego garnka wrzucamy masło i roztapiamy, dodajemy obraną i startą marchewkę na dużych oczkach. Czosnek obieramy i wkrajamy do garnka. Podsmażamy chwilkę.
  • 2. Do garnka wlewamy ok 3 liter wody, dodajemy przyprawy i gotujemy.
  • 3. Makaron wrzucamy do zupy i gotujemy do miękkości, dodajemy przecier i gotujemy chwilkę.
  • 4. Śmietanę hartujemy 2 łyżkami wrzącej zupy i wlewamy do naszej zupy pomidorowej. Pietruszkę siekamy i dodajemy do zupy.
  • 5. Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować