Zupa pomidorowa z ryżem

5 (199 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna syta i smaczna zupa pomidorowa z ryżem, my ją uwielbiamy i bardzo często ją gotuje :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 litry wody
    100 g ryżu białego
    kostka rosołowa
    1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
    koperek
    pietruszka zielona
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zupa pomidorowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę wlewamy do garnka i wrzucamy kostkę rosołową, stawiamy na ogniu i doprowadzamy do wrzenia, następnie dodajemy ryż w saszetce i gotujemy do miękkości ryżu, wyciągamy z woreczka
  • 2. Do zupy dodajemy przecier pomidorowy, zagotowujemy, doprawiamy solą oraz pieprzem, zdejmujemy z ognia
  • 3. Koperek oraz pietruszkę zieloną siekamy drobno i dodajemy do zupy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Pietruszka Przecier pomidorowy Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować