Zupa pomidorowa z koperkiem

4 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pomidorowa z prawdziwych pomidorów latem nie ma sobie równych, natomiast w zimie i wiosną, można zastąpić je pomidorami z puszki.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 marchewki
    1 pietruszka
    2 ząbki czosnku
    puszka pomidorów
    1 cebula
    1 l bulionu
    80 g makaronu nitki
    3 liście laurowe
    80 ml słodkiej śmietanki 18%
    sól,pieprz,koperek
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.Warzywa obieram,kroję w talarki ,smażę chwilę i wlewam bulion.Dodaję liście laurowe i gotuję na średnim ogniu do miękkości warzyw.Pomidory z puszki przesmażam kilka minut z obranym i pokrojonym czosnkiem na oliwie.Dodaję pomidory do bulionu.Jak ktoś lubi krem to można zmiksować.Pod koniec gotowania wlewam 80 ml śmietanki 18%, pamiętając o jej wcześniejszym zahartowaniu. Zupę doprawiam do smaku solą, pieprzem, szczyptą koperku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować