Zupa pomidorowa z lanymi kluseczkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna syta i pożywna zupka pomidorowa z jajecznymi lanymi kluseczkami, robię ją zawsze gdy nie mam czasu na gotowanie bo jest szybka. Serdecznie polecam.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 litry bulionu warzywnego
    2 ząbki czosnku
    słoiczek koncentratu pomidorowego
    pieprz mielony

    Lane kluseczki:
    2 jajka wiejskie
    4 łyżki mąki
    4 łyżki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa pomidorowa z lanymi kluseczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion przelać do garnka, dodać posiekany ząbek czosnku, pieprz oraz koncentrat. Zagotować. Gdy nie mamy bulionu można przygotować zupę na kostkach rosołowych wystarczy użyć dwóch.
  • 2. Jajka rozbełtać z mąką i wodą. Przez lejek wlewać ciasto do wrzącej zupy, zagotować ok minuty. Zupę można ściągnąć z ognia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować