
Dodane przez: agarybak76
Gotuję moją pomidorową na wiele sposobów. Tym razem zrobiłam na rosole i z moimi ulubionymi kluseczkami lanymi. Bardzo je lubię a moja córka od najmłodszych lat zajadała się takimi.
Lidia Bawolska
Zupa pomidorowa na rosole z lanymi kluseczkami
Porady
* to jest wersja pomidorowej na samym koncentracie, można dolać również przecieru pomidorowego, jeśli mamy
* jeśli zupa jest zbyt kwaśna dodać cukru, poprawia smak zupy
* śmietankę wlewać na koniec, zdarzało mi się robić lane kluski na zabielonej już zupie, ze śmietanką nic się nie działo, nie warzyła się
* od jakości koncentratu zależy smak zupy
* do klusek w razie potrzeby dodać mąki, masa nie może być za rzadka, bo kluski znikną w zupie i tylko ją zagęszczą
* im dłużej zupa pomidorowa z kluskami będzie stała tym będzie bardziej gęsta
Dodane przez: beciiaaa
Zupa pomidorowa z lanymi kluseczkami...
Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska
Bardzo lubię tą zupę jest szybka...
Dodane przez: blog_magicznezyciemarty
Jak niedziela to i rosół, a w poniedziałek...
Komentarze