Gęsta zupa pomidorowa

4.79 (178 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam zupę pomidorową.
Zawsze przypomina mi smak dzieciństwa.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 3 pomidory
    - 1 duża marchewka
    - 1 duży korzeń pietruszki
    - pół selera
    - 1 cebula
    - wywar
    - przecier pomidorowy
    - pieprz, sól
    - mąka
    - łyżka jogurtu naturalnego i łyżka śmietany
    - makaron Lubella
    - koper, natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.79 (178 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Gęsta zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pietruszkę, selera oraz marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, wrzucamy do gotującego się wywaru. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do wywaru.
  • 2. Pomiodry sparzamy, obieramy ze skórki i wrzucamy do wrzątku.
    Gotujemy
  • 3. Dodajemy przecier pomidorowy, podbijamy wymieszaną śmietaną jogurtem oraz mąką.

    Dodajemy makaron.
    Gotujemy.

    Dodajemy pokrojony drobno koperek, pietruszkę.
    Przyprawiamy solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować