Aby fasolka szparagowa w słoikach przetrwała do zimy, musimy ją najpierw zblanszować, a potem poddać tyndalizacji, czyli 3-krotnej pasteryzacji w odstępie dobowym.
Użytkownik Jola66
w dniu 30.07.2016 12:18 opublikował przepis:
Sernik jest bardzo smaczny, ale najważniejsze- bardzo łatwy do przygotowania. Zamiast kruchego spodu wykorzystane zostały niesolone krakersy, co ułatwia i znacznie skraca czas przygotowania tego sernika.
Użytkownik Jola66
w dniu 30.07.2016 10:36 opublikował przepis:
Przetwory z aronii nie tylko sąt smaczne, ale mają również właściwości zdrowotne, pozytywnie wpływają na stan naczyń krwionośnych i chronią przed chorobami serca.
Użytkownik Jola66
w dniu 25.07.2016 19:23 opublikował przepis:
To danie to świetna alternatywa dla tradycyjnej fasolki z bułką tartą i masłem, w tej postaci fasolka szparagowa jest bardzo pysznym, sycącym daniem obiadowym.
Użytkownik Jola66
w dniu 20.07.2016 08:45 opublikował przepis:
Podstawowy i najprostszy przepis na „murzynka” z dodatkiem wiśni, jedynie piekarnik został zastąpiony przez patelnię i gaz. Gwarantuję, że Wam też się uda i jest po prostu pyszny !
Użytkownik Jola66
w dniu 17.01.2014 16:31 opublikował przepis:
Program pokazujący mieszaninę historii, ciekawostek i przepisów dla tych, którzy są ciekawi świata, lubią eksperymentować, mają wyobraźnię i nic ich nie zaskoczy, ani nie zbrzydzi
Użytkownik Jola66
w dniu 31.10.2013 17:17 opublikował przepis:
Kiedy zostanie wam trochę farszu przygotowanego do ruskich pierogów można przygotować na bazie wafli (andrutów) krokiety panierowane o smaku ruskich pierogów.
Użytkownik Jola66
w dniu 31.10.2013 16:25 opublikował przepis:
Schab wieprzowy może mieć po obróbce różne oblicza, jedni jedzą go w postaci panierowanego kotleta, ja pokusiłam się by przygotować z niego roladki w modnym ostatnio z reklam papierze do pieczenia
Użytkownik Jola66
w dniu 31.10.2013 16:16 opublikował przepis: