REKLAMA
Pasztet, który wyglądem przypomina atrakcyjne ciasto :) bardzo pyszna i efektowna propozycja na świąteczny lub sylwestrowy stół. Ale możemy nią zaskoczyć gości o każdej porze roku, np. na imieniny. Zapewniam, że nawet osoby, które nie przepadają za szpinakiem będą się nim zajadać
(średnia 4.93 z 164 głosów)
Porady
Do przygotowania można użyć dowolnego mięsa - ja wykorzystałam wołowinę, ale z powodzeniem może być również mięso drobiowe lub wieprzowina. Można wykorzystać też mięso ugotowane (np. z rosołu czy innej zupy) - wtedy już go nie smażymy, a blendujemy na gładką masę. Co więcej - można też przygotować wersję wegetariańską w bardzo prosty sposób. Wtedy zamiast warstwy mięsnej działamy na przykład z czerwoną soczewicą, cieciorką lub fasolą. Sama pokuszę się o taki w najbliższym czasie ;)
Bardzo często robię pasztety, przeważnie z królika, ponieważ mam swoje króliki. Po co mam kupować pasztety w sklepie, jak mogę zdrowsze upiec w domu. Pasztecik jest przepyszny.
Pasztet jest smaczny i delikatny, dodatek rosołu sprawia że pasztet nie jest suchy. Często do pasztetu wykorzystuję mięso i warzywa z rosołu.
Bardzo dobry na co dzień, na imprezę i na świąteczny stół
Pyszny domowy pasztet. Bez konserwantów i ulepszaczy, za to aromatyczny i bardzo mięsisty.
Nie ma lepszego pasztetu,niż domowy. Wiadomo co w nim jest.
Komentarze