Smaczna, pachnąca, wyrazista w smaku szybka zupa mocno pomidorowa na bazie podsmażonych warzyw z makaronem tagiatelle. Polecam dla zabieganych i chcących zjeść coś ciepłego na szybko. Serdecznie polecam, nam smakowało bardzo.
Zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do wysokiego garnka wrzucamy masło i roztapiamy, dodajemy obraną i startą marchewkę na dużych oczkach. Czosnek obieramy i wkrajamy do garnka. Podsmażamy chwilkę.
2.Do garnka wlewamy ok 3 liter wody, dodajemy przyprawy i gotujemy.
3.Makaron wrzucamy do zupy i gotujemy do miękkości, dodajemy przecier i gotujemy chwilkę.
4.Śmietanę hartujemy 2 łyżkami wrzącej zupy i wlewamy do naszej zupy pomidorowej. Pietruszkę siekamy i dodajemy do zupy.
Komentarze