Zupa musztardowa

4.71 (7 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pierwszy raz zrobiłam zupę musztardową, i muszę powiedzieć że mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła. Jest kremowa, kwaskowa a zarazem delikatna. Ale koniecznie dodajcie jabłka, wino bo zupa zyskuje na smaku. Podaję ją z jajkiem i kabanosami przez co jest bardziej syta.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:

    1 kawałek korzenia selera

    1/2 kg ziemniaków

    1 por biała część

    2 jabłka

    1 cebula

    2 ząbki czosnku

    1 litr bulionu warzywnego

    1 łyżka masła klarowanego

    3 łyżeczki musztardy

    sól, pieprz czarny, czerwony

    papryczka chili, natka pietruszki

    100 ml śmietany 18 % do zup

    100 g kabanosów

    4 jajka

    125 ml wina białego
Wystaw ocenę:

4.71 (7 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem

Zupa musztardowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:

    Cebulę czosnek, por drobno kroję i przesmażam na maśle, wlewam wino i redukuję. Dodaję pokrojone i obrane ziemniaki, seler, jabłka. Przesmażam minutę i wlewam bulion. Gotuję do miękkości. Na końcu dodaję musztardę, śmietanę, sól, pieprz i miksuję zupę na krem. Jajka gotuję na twardo. Kabanosy kroję na kawałki i przesmażam na patelni na odrobinie masła. Zupę podaję z jajkiem, kabanosami, chili, natką, pieprzem czerwonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować