Musztardowa pasta z ciecierzycy

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Awokado czasem się nudzi, a masło jest drogie. Świetnym rozwiązaniem jest zrobienie innego smarowidła. 
Pasta z ciecierzycy nie tylko jest bogata w białko ale także świetnie smakuje !

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanej cieciorki
    1/2 łyżeczki soli czarnej
    3 łyżki oleju lnianego
    1 łyżeczka kurkumy
    1 łyżka musztardy francuskiej
    parę łyżek wody
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Musztardowa pasta z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cieciorkę namaczamy przez noc.
    2. Na drugi dzień gotujemy do miękkości.
    3. Do blendera wrzucamy ugotowaną i odcedzoną ciecierzycę, dodajemy musztardę i olej. Miksujemy. Doprawiamy czarną solą, pieprzem , kurkumą. 
    4. Ponownie blendujemy.
    * Jeśli konsystencja pasty będzie zbyt sucha można dodać trochę wody lub więcej oleju
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować