Zupa musztardowa

4.48 (159 ocen)

  • 45 min

Szybka w przygotowaniu, syta i bardzo rozgrzewająca zupa musztardowa z kiełbasą, boczkiem i ziemniakami. Idealna na jesień i zimę.

  • 45 min

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
    200 g kiełbasy śląskiej
    200 g wędzonego boczku
    1 por
    200 g śmietany 30 %
    1 duża łyżka musztardy
    majeranek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (159 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa musztardowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa musztardowa 1. Kiełbasę kroimy w cienie półplasterki a boczek w kostkę. Por kroimy w pół krążki. Na patelni podsmażamy boczek i kiełbasę aż się przyrumienią i wytopi się tłuszczyk. Wtedy dodajemy pora i razem podsmażamy aż zmięknie. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy w większej ilości osolonej wody do miękkości. Do ugotowanych ziemniaków dodajemy całą zawartość patelni i zagotowujemy. Śmietanę i musztardę roztrzepujemy w małej ilości zupy i wlewamy go garnka. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Całość gotujemy kilka minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować