Szybka zupa musztardowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczywo kroimy w małą
kostkę. Powoli rumienimy na
łyżce masła. Posypujemy ziołami
prowansalskimi. Natkę
pietruszki myjemy, osączamy
i drobno siekamy.
2.Pozostałe masło roztapiamy
na głębokiej patelni lub
w rondlu. Wsypujemy 2 łyżki
mąki i energicznie mieszamy.
Do zasmażki stopniowo wlewamy
gorący bulion i dokładnie
rozprowadzamy, aby nie
powstały grudki. Dodajemy
musz tardę i zioła prowansalskie.
Ponownie mieszamy i zagotowujemy.
3.Śmietanę mieszamy z łyżką
mąki, hartujemy kilkoma łyżkami
gorącej zupy i wlewamy
z powrotem do garnka. Zupę
podajemy z grzankami, posypaną
natką pietruszki.
Komentarze