Zupa musztardowa

4.5 (200 ocen)

  • 20 min

Wyrafinowany smak, chrupiące grzanki a to wszystko niecałe 20 minut. Przepyszna zupa musztardowa lekko pikantna a zarazem słodka ,dzięki śmietance.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 litr rosołu(może być z kostki)
    2 łyżki masła
    2 łyżki mąki
    4 duże łyżki musztardy sarepskiej
    1/2 szklanki słodkiej śmietany
    2 żółtka

    grzanki:
    bułka kajzerka lub paluch (najlepiej lekko podeschnięta)
    olej z suszonych pomidorków z ziołami (może być zwykły )
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Zupy Musy

Zupa musztardowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy w garnku, dodajemy mąkę i energicznie trzepaczką mieszamy. Dolewamy pomału rosół i dokładnie mieszamy by nie było grudek. Następnie dodajemy musztardę. Zupę zagotowujemy. Żółtka dokładnie mieszamy ze śmietanką. Dolewamy do zupy. Całość należy zagotować.


    Na patelni rozgrzać olej ,podsmażyć grzanki aż będą chrupiące.

Porady

Wspaniale rozgrzewa i doskonale smakuje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować