Szatkowane kotleciki z jarmużem i kuskusem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kotleciki w których można się zakochać. Są tak dobre że nie można się im oprzeć. Lekkie, dużo zdrowych składników. Przemyciłam w nich kaszę którą bardzo lubię, ale jak ktoś nie lubi to nawet się nie zorientuje że ona tam jest.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    1/4 brokuła
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 szklanki kaszy kuskus
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka startego sera żółtego
    100 g jarmużu
    sól, pieprz
    1 łyżeczka cubrzycy czerwonej
    przyprawa włoska
    2 łyżki mąki
    1 jajko
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Szatkowane kotleciki z jarmużem i kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filet poszatkowany 1. Kaszę zalewam gorącą wodą według opakowania i odstawiam na pieć minut.
    Pierś z kurczaka kroję drobno, posypuję solą, pieprzem, cubrzycą. Odstawiam na 30 minut.
  • brokuł filet papryka kasza 2. Brokuły, dzielę na małe różyczki, jarmuż kroję. Gotuję razem aldente około 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedzam i przelewam zimną wodą. Paprykę kroję w kostkę
  • do masy dodaję jajko przyprawy 3. .Wszystko przekładam do kurczaka, dodaję jogurt, mąkę, jajko, kaszę, przyprawę włoską, ser. Całość mieszam Na patelni na maśle łyżką nakładam porcję i smażę na wolnym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować