Kotleciki drobiowe z jarmużem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jarmuż obrodził w moim ogrodzie. Dziś proponuję kotleciki drobiowe z jarmużem.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso drobiowe np. udka bez kości i skóry 500 gram

    jarmuż

    jajko 1 sztukę

    zioła toskańskie 1 łyżeczkę

    czerstwą bułkę namoczoną w mleku

    cebulę 1 sztukę

    masło 1 łyżkę
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki drobiowe z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw mielimy mięso.

    Cebulkę drobno siekamy ,podsmażamy na maśle.

    Jarmuż drobno siekamy dodajemy do cebulki, podsmażamy.

    Mięso zmielone mieszamy z cebulką i jarmużem ,wbijamy jajko, wsypujemy zioła ,dodajemy odciśniętą bułkę , masę mieszamy.

    Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce.

    Smażymy na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Jarmuż Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować