Kotlety Warzywne Z Kuskusem

4.48 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Świetna alternatywa dla mięsnych kotletów. Kotlety są tanie, proste i bardzo smaczne :)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szkl kaszy kuskus
    1 szkl wrzącej wody lub bulionu
    3-4 garście mieszanki warzyw mrożonych (brokuły, kalafior, marchewka, fasolka zielona,por )
    1 jajko
    ewent. 1/4 startej cebuli (jeśli w mieszance był por to cebulę możemy pominąć)
    szczypta ostrej papryki
    sól, pieprz do smaku
    ewent. 2-3 łyżki startego wyrazistego sera
    do obtoczenia mąka kukurydziana lub bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.48 (191 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Dodatki

Kotlety warzywne z kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kaszę zalewamy wrzącą wodą i pozostawiamy do napęcznienia (wchłonięcia całej wody).
    2. Warzywa blanszujemy (podgotowujemy przez około 5-10 minut) w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i lekko studzimy.
    3. Mieszamy kaszę z warzywami, wbijamy jajko, dodajemy ewentualnie startą cebulkę/ser, przyprawy i mieszamy całość i formujemy kotleciki. Obtaczamy je w mące kukurydzianej lub bułce tartej i smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować